Blauwe Ardennen

Laatst zag ik op tv een reportage over een clubje mensen in een nieuwbouwwijk in Zoetermeer. Dat clubje had een zeer opmerkelijke bezigheid: het bestudeerde de korstmossen in die wijk. Voorzien van verrekijker, aantekeningenboekje-met-pen en een fototoestel trok die club er op uit.

Ieder het zijne hoor, daar niet van. Maar dit is een toch wel heel bijzondere hobby. Dacht ik. Totdat ik vandaag, aan de wandel in de Blauwe Ardennen, deze mossen tegenkwam die bezit hadden genomen van een stevige Ardeense boom.

Meer over onze GR5-etappes van dit weekend trouwens is hier te vinden.

Indrukwekkend, die schimmels en mossen. Maar om er nu een hobby van te maken?

One thought on “Blauwe Ardennen

  1. Mossen zijn een sensatie!
    Jouw foto’s óók!
    Ik wandel langs de Waal bij Tiel, maar tegen dit fotogeweld kan ik niet op, afgelopen zaterdag was ik trouwens langs de Maas te vinden bij de Maasschoon actie met de groep van de Stippelberg van Natuurmonumenten!
    Vanavond staan onze foto’s op hun site.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s