Boymans Van Beuningen

Meer dan 100.000 bezoekers heeft de Van Eyck-tentoonstelling in het Rotterdamse Museum Boymans Van Beuningen al getrokken. Vandaag hebben we met eigen ogen gezien dat dit niet voor niets is: het is een prachtige tentoonstelling rondom vijf werken van deze 15e eeuwse Vlaamse schilder die zijn werk in een mooi perspectief en een goed historisch tijdsbeeld plaatst.

Dat we over de terugreis dankzij de sneeuw bijna drie uur hebben gedaan, is bijzaak. Dat we in hetzelfde museum onszelf ook nog even hebben staan te vergapen aan werken van Rembrandt, Mondriaan, Toorop, Kandinsky, Saenredam, Titiaan en Rubens – to name a few – mag daarentegen absoluut geen bijzaak worden genoemd.

2013-01-20 14.15.53

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s