Twintig jaar later

Ik wil geen zout in de wonden strooien, hoor. Maar een beetje wrang vind ik het wel.

Twintig jaar geleden bouwde Helmond de wijk Dierdonk. En vrijwel tegelijkertijd kwam er een weg tussen Asten, Helmond en Beek en Donk. Helmond wilde die weg om Dierdonk heen leggen, zodat de wijk niet teveel op een eiland kwam te liggen.

Aarle-Rixtel was het daar niet mee eens, toen: een weg om Dierdonk heen zou de natuur in Aarle te veel aantasten. De weg moest toch maar tussen Helmond en Dierdonk in komen. En zo gebeurde het.

Inmiddels is het zo druk op die weg dat ie wordt uitgebreid van twee naar vier banen. En dat lukt ter hoogte van Dierdonk niet, daar is onvoldoende ruimte voor. Daarom komt ie alsnog met een boog om Helmond heen. Met instemming van Laarbeek, de gemeente waarin Aarle-Rixtel intussen is opgegaan.

2013-09-12 20.03.47

Advertisements

2 thoughts on “Twintig jaar later

  1. Hans, ik herinner me het nog als de dag van gisteren! En Jan van der Zanden ook nog wel, denk ik. De provincie boog toen – ondanks de Helmondse protesten – voor de druk uit Aarle-Rixtel en koos voor bundeling van de Wolfsputterbaan met het kanaal. Mondeling beloofde de provinciebestuurder dat de weg nooit verbreed zou worden.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s