Bram Tankink & Helmond

IMG_5689

In 2009 reed Bram Tankink mee in de Ster Elektrotoer, die eindigde in Helmond.

Bij Studio Sport zag ik zondag een stukje over Bram Tankink, die na jaren een punt achter zijn mooie wielercarrière zette. Mooie uitspraak van Bram: je kunt ook belangrijk en succesvol in je vak zijn zonder de echte top te halen.

Ik heb sinds juli 2008 een zwak voor deze wielrenner. Dat zit zo. Ik werkte destijds op de Helmondse redactie van het ED. En we hadden gehoord dat Bram in Brandevoort was komen wonen. Mijn collega Jeroen wilde daar een stukje aan wijden, achterhaalde het nummer van zijn mobiele telefoon en belde hem op.

Bram nam dat telefoontje aan en beantwoordde de vraag van Jeroen of het even uitkwam als volgt: ,,Ja hoor. Maar ik sta in het peloton te wachten op de start van een zware Pyreneeën-etappe in de Tour de France, dus ik heb maar heel even.”

Heerlijk, een wielrenner aan de start van een Tour-etappe met een mobieltje in zijn achterzak die gewoon opneemt en frank en vrij een journalist te woord staat.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: