Image

De Lachende Kaascavalier


In het boek bij de Frans Hals-tentoonstelling die momenteel te zien is in The Wallace Collection in London, wordt uitgebreid aandacht besteed aan een van zijn mooiste werken, de Lachende Cavalier. Dat is niet geheel toevallig: dit zeventiende eeuwse werk is in het bezit van dit museum, en is de spil van de huidige expositie.

Grappig detail: het meesterwerk heeft enkele decennia geleden als inspiratie gediend voor verschillende reclames, waaronder deze van Gouda Kaas. Dat had ik nog nooit ergens gezien, en ook op internet kan ik het nergens terugvinden.

Noot: Deze expositie is níet te bezichtigen voor mensen uit Helmond die een deel van hun kerstvakantie gereserveerd hadden voor een shortbreak in London en een bezoek aan deze tentoonstelling omdat ze het hele zaakje vanwege corona opnieuw hebben moeten afgelasten. Die mensen zijn uitgelachen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s