Image

Nog even over gemeentelijke herindeling (gaap)

Menigeen zal een stevige geeuw niet kunnen onderdrukken bij het horen van de uitdrukking gemeentelijke herindeling. Toch is het een interessant onderwerp, omdat het diep kan ingrijpen in het leven in een kleine gemeenschap.

Afgelopen zaterdag stond er in de krant een uitgebreide terugblik op de herindeling die vijfentwintig jaar geleden in Zuidoost-Brabant plaatsvond. Die verhalen zijn ook de ED-website te vinden.

Hier een interview met een van de grondleggers van het comité Ale Blie. Hier een interview met een deskundige burgemeester. Hier gesprekjes met enkele 25-jarigen die als laatsten geboren werden in een opgeheven gemeente of juist als eersten in een nieuw gevormde gemeente.

En, tenslotte, hier een beschouwing over de nog steeds niet afgenomen noodzaak van verdere herindeling. Eeen verhaal waar door John Bijl van het Periklesinstituut uitgebreid (afwijzend) op gereageerd is. Zie hieronder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s