Image

Huisjesmelkers aan de macht


Het nieuws stond – althans voor mij – verstopt in een column in de Volkskrant van gisteren: de meeste ministers in het nieuwe kabinet hebben meerdere huizen. Er is er zelfs een die eigenaar is van maar liefst zeven huizen.

Als de verhoudingen zo liggen, dan klopt inderdaad de stelling die je steeds vaker hoort: de politieke machthebbers staan zo ver af van de dagelijkse werkelijkheid van de meeste mensen, dat het geen wonder is dat de Haagse politiek nauwelijks de meest essentiële problemen in deze maatschappij weet op te lossen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s