Image

Vijf vragen over de vliegbasis in Vredepeel

Zo, dat allitereert lekker! Maandag vinden er boven deze regio proefvluchten plaats met de straaljager F-35. Vanaf half twaalf en vanaf half vier, een uur lang, telkens twaalf vluchten van en naar vliegbasis De Peel in Vredepeel. Bij Milheeze eerst rechtdoor, met de weg mee naar links en dan aam het einde rechtsaf.

Belevingsvluchten noemt Defensie deze proef, omdat de regio dan kan beleven hoeveel herrie deze straaljagers maken. De bedoeling is dat die straaljagers straks 18 of 24 weken per jaar boven Helmond gaan vliegen. In het verhaal zet ik puntsgewijs op een rij waar het ook al weer allemaal precies om gaat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s