Weblog

HANS VERMEEREN

In 1975 was ik 13 jaar oud en zat ik in klas 1E op het Dr. Knippenberg College in Helmond. Er brak dat jaar een rel uit, omdat een van de leraren Nederlands tijdens een les aan onze klas zich liet ontvallen dat in zijn ogen God niet bestond. Zo herinner ik me het althans.

Die leraar Nederlands, Frans Couwenbergh, werd destijds ontslagen. Op een door-en-door katholieke school zeggen dat God niet bestaat, dat kon natuurlijk niet. Al snapten wij, 13-jarigen, daar natuurlijk helemaal niets van.

In het ED van vandaag een boeiend interview met deze zeer opmerkelijke Frans Couwenbergh, toen al een verdienstelijk portret-tekenaar.

3 thoughts on “God bestaat niet

 1. Frans was ten tijde van Ok Roefs destijds fractievoorzitter van de PVDA-Helmond, ook leraar op de Knip en inmiddels overleden en ten tijde van het beginnend wethouderschap van Jan van Rooij, die zoals bekend ook al is overleden, waar blijft de tijd, lid van de PVDA, ik ken hem van die tijd. Toen ook al een kritisch lid!
  Overigens bestaat God wel, ik spreekt Hem elke dag.

  Like

 2. Voor Frans heb ik wel waardering, nu zou hij daarvoor opde Knip niet meer ontslagen worden!
  Voor de stelling heb ik geen waardering, God bestaat wel, ik spreekt Hem elke dag.

  Like

 3. Grappig ik zie nu pas dat ik hier eerder al op gereageerd heb, en zelfs in de kern identiek! Mijn geloof is dus geen eendagsvlieg!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: