Interessant beroep

Huub Oosterhuis zegt iets over het censureren van de koningin, en verklaart een paar dagen later dat hij dat niet had moeten doen omdat het eigenlijk niet waar is maar eigenlijk wel waar had kunnen zijn. In Nieuw Zeeland vallen tientallen doden door een aardbeving.

Over een dag of tien gaan we stemmen voor Provinciale Staten maar intussen gaat het debat in de media alleen maar over de Eerste Kamer. Tegelijkertijd schieten de soldaten in Libië op hun landgenoten of worden de demonstranten daar vanuit de zee door de marine gebombardeerd.

De ambassadeur van Egypte in Nederland verdedigt sinds het vertrek van Mubarak met net zo veel verve het beleid van de nieuwe regering als hij dat eerst van de oude deed. En in Italië is het land hopeloos verdeeld door het gedoe rond Berlusconi.

Interessant beroep, journalist: ordening aanbrengen in de chaos die de samenleving is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: