Foto’s voor Vinyl

James White en Lydia Lunch

Vandaag toevallig gevonden in de rekken van De Slegte: een tweedehands exemplaar van Foto’s voor Vinyl, een boek met foto’s van muzikanten die in de eerste helft van de jaren tachtig gemaakt werden voor dit al snel ter ziele gegane blad over en voor New Wavers, vernoemd naar de muziekstroming die een vervolg was op de punk van eind jaren zeventig en die wat muzikale en intellectuele verdieping moest geven aan het drie akkoorden/fuck you-gehalte van punk en – daar soms ook heel aardig in slaagde.

Boek maar meteen gekocht (6,50), want bij het doorbladeren kwam er een compleet arsenaal aan verloren gewaande herinneringen bovendrijven. Op de foto’s trouwens links saxofonist James White, ook wel James Chance genoemd, en rechts Lydia Lunch – van die geweldige lp Queen Of Siam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s