Weblog

HANS VERMEEREN

2015-01-07 19.32.45-1

Hard, grof, recht door zee, scherp, seksistisch, non-conformistisch en vooral cynisch en zeer (maatschappij-)kritisch. Zo valt het werk van de Frans stiptekenaar Georges Wolinski het beste te omschrijven.

Een paar decennia geleden, in de jaren tachtig, las ik zijn strips helemaal stuk. Regelmatig viel ik van de bank van het lachen om zijn niets en niemand ontziende cartoons. Maar langzaamaan belandden zijn albums niettemin achteraan in de kast, bijna in de vergetelheid.

Gisteravond heb ik ze weer eens tevoorschijn gehaald. Met de nodige weemoed, en vooral ook met heel veel boosheid. Desondanks heb ik nog maar eens smakelijk om zijn cartoons zitten lachen. En ik heb met mezelf afgesproken dat ik er om blíjf lachen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: