Ongemakkelijk

IMG-20160318-WA0008
Op zaterdag 12 december vorig jaar bezochten we in Brussel een concert van Johnny Osbourne – een long time favorite. Het was een leuk concert, een paar weken nadat er in Parijs een brute, niets en niemand ontziende aanslag had plaatsgevonden op het publiek in de Bataclan. De plegers van die aanslag kwamen uit de Brusselse wijk Molenbroek, de plek waar de Vaartkapoen ligt – de plek ook waar Johnny Osbourne optrad.

Vandaag werd de vermoedelijke hoofddader van de aanslag in de Bataclan opgepakt door de Brusselse politie. In de Olifantenstraat. En die ligt in het verlengde van de Schoolstraat, de plek waar de Vaartkapoen is gevestigd. Toen we in december naar Brussel gingen dacht: Molenbeek is na de aanslagen in Parijs de best beveiligde plek van Europa. Wat ik er nu van moet denken weet ik echt niet.

Maar ongemakkelijk, dat voelt het wel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: