Smart in de file staan

image

Soms is het volslagen onduidelijk hoe een file ontstaat.  Soms ontstaat een file omdat de capaciteit van een weg niet past bij het aantal gebruikers. En soms ontstaat een file door iets heel simpels.

Neem nu de afslag naar de Burgemeester van Houtlaan vanaf de Kasteel-Traverse. Tijdens spitsuur staat het daar steeds vaker helemaal vast. Omdat de afslag te weinig ruimte biedt voor verkeer dat linksaf wil slaan. En omdat de verkeerslichten zo zijn afgesteld dat er telkens maar drie of vier auto’s kunnen passeren.

Simpel op te lossen toch, onder het motto smart mobility? Of niet?

One thought on “Smart in de file staan”

  1. Gemeenten Haarlem en Heemstede hebben hun verkeerslichten aangesloten op de verkeerscentrale van de provincie Noord-Holland. Vandaaruit stuurt de provincie alle verkeerslichten aan. De partijen zetten hiermee in op een betere doorstroming van 5 tot 10 procent voor het verkeer op doorgaande routes van en naar Zuid-Kennemerland. Ik zeg koppel gemeente Helmond aan gemeente Heemstede en voila! Innoveren doe je samen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: