(Geen) kunst

Het blijft een leuke discussie: moderne kunst wordt door de meeste mensen verworpen als kunst omdat iedereen moderne kunst zou kunnen maken, zo simpel en voor de hand liggend zijn de meeste moderne ‘kunst’-werken. Zie de reacties op de werken van Picasso, Appel en mensen als Joseph Beuys.

In het Centre Pompidou in Parijs kwam ik onlangs dit werk tegen: een diner-tafel die aan een muur is opgehangen, achter een grote glasplaat. Inclusief servies, bestek, glazen en etensresten. De tafel/installatie van een mij onbekende kunstenaar hangt in het museum. En dus gaat het om kunst. Of toch niet?

Eerlijk gezegd weet ik het ook niet. Maar interessant en intrigerend is het wel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: