Vinger aan de pols

Heistraat Radio in actie.

‘n Boeiende dag achter de rug.

Vanochtend twee uur teruggeblikt met de Helmondse CDA-politicus Pieter van Geel op zijn jaren in Den Haag. En vanavond meer dan anderhalf uur lang gepraat met drie Helmondse lijsttrekkers bij de komende verkiezingen voor Provinciale Staten, Ruud van Heugten, Annegien Wijnands en Paul Smeulders.

Leverde een aardige inkijk op in politiek op heel andere niveaus dan ik in mijn dagelijkse werkzaamheden veelal tegenkom, en in de manier waarop deze vier personen hun werk beleven.

Tussendoor ook nog getracht de vinger aan de pols te houden bij de Nero’s van het ED in hun tijdelijke radiostudio in de Heistraat. Na een goede eerste uitzending gisteren volgde – als ik alle berichten mag geloven, en dat doe ik bijna blind – opnieuw een prima uitzending.

Twee kanttekeningen daarbij:

1. Het is moeilijk Heistraatbewoners en masse de studio in te krijgen, en hen lekker mee te laten praten. Kennelijk is de drempel voor velen nog te hoog.

2. Het is ook moeilijk gesprekspartners te vinden buiten de – voor doorgewinterde Helmonders – geëikte kanalen van gemeente, ondernemersvereniging en opbouwwerk over de ontwikkelingen in zo’n straat. Veel mensen die daar niet aan gewend zijn deinzen terug voor live-radio, voor een microfoon en de spanning die zo’n apparaat met zich meebrengt.

Die beperkingen in acht nemend vind ik echt dat deze vijf derde-jaars studenten erg goed doen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: