Two Sevens Clash

Culture

Culture-zanger Joseph Hill

Rond 1986 was het Jamaicaanse reggaetrio Culture weer even razend populair in Nederland. Een paar jaar eerder, rond 1977, was dat ook al eens het geval: met de nog steeds fantastische elpee Two Sevens Clash, een inspiratiebron voor veel Engelse punks – en een enkele Nederlandse -:>

In ’86 scoorde de groep rond Joseph Hill opnieuw, nu met de ijzersterke elpee’s In Culture en At Work. In het kielzog daarvan trad het trio een aantal keren zeer succesvol op in Nederland. Ik zag ze toen een keer in de Effenaar, en later nog een keer in De Pul in Uden.

Wat me vooral bijgebleven is van die optredens, is het ongelooflijk vrolijke en blijmoedige karakter van de drie zangers en de kameraadschappelijke manier waarop ze het podium opkwamen: in een rijtje, één arm op elkaars schouder.

Deze foto is gemaakt in Uden, door Rik Sonnemans. Een voltreffer, want de foto toont Joseph Hill (in 2006 overleden) ten voeten uit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s