Vorderingen

sized_1-IMG_2426

De eerste keer dat we in Barcelona waren, begin jaren tachtig, schoot het nog niet zo op met de bouw van de Sagrada Familia van architect Gaudi. Er stonden een paar kerktorens met daar omheen heel veel toeristen. De tweede keer dat we gingen kijken, een jaar of tien geleden, was er wat vaart gemaakt: er werd onder toeziend ogen van talloze toeristen volop gebouwd aan het middenschip.

Anderhalve week geleden waren we er weer, en het was er nog steeds druk: kennelijk gaat er een enorme aantrekkingskracht uit van het enigszins merkwaardige gebouw. We zagen deze keer het eind van de bouwwerkzaamheden in zicht komt. Zoals ook van een afstandje – de berg Montjuic – duidelijk is te zien.

We hebben met elkaar afgesproken dat we terug gaan naar Barcelona als de kerk klaar is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: