Spaanse Trappen

10984551_804613119576603_1434399279838262820_o

“Heel Rome is een groot monument”, zei een van de naar deze Italiaanse stad afgereisde Feyenoordsuspporters eind vorige week op tv, in een van de vele rapportages over de vernielingen die werden aangericht voor en na de wedstrijd tegen AS Roma. Een waarheid als een koe, en een open deur van het formaat Pantheon. Een opmerking kortom waar geen speld tussen te krijgen is.

Naar aanleiding van die opmerking heb ik nog eens met veel plezier zitten kijken naar de foto’s die ik in Rome maakte toen wij daar waren, een jaar of elf geleden al weer. Inclusief deze foto van de Spaanse Trappen. En omdat die trappen de afgelopen dagen vooral van beneden af in beeld waren nu een keer vanuit een ander perspectief.

Het betreffende fontein van Bernini staat er derhalve slechts heel klein op.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s