Weblog

HANS VERMEEREN


Grappig toeval: bijna drie weken geleden stonden we in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul te kijken naar een mooi bouwproject, pal tegenover het centraal station. Daar werd een voormalige snelweg dwars door de stad omgebouwd tot een parkbrug. Net zoiets als de bekende High Line in New York, een voormalig spoorlijntje dat tot groene oase is omgetoverd.

Vandaag staat er een interessante reportage in de Volkskrant over dat project, Seoullo 7017, omdat het ontwerp voor dat plan van de hand is van het Nederlandse architectenbureau MVRDV en omdat de parkburg afgelopen zaterdag officieel geopend is.

Er zijn in Seoul nog meer snelwegen in onbruik geraakt, merkten we tijdens onze tochten door die stad tijdens onze meivakantie. Zoals die op de foto hierboven: het wegdek is weg, maar de pijlers staan er – al dan niet gedeeltelijk – nog wel. Die staan nu in een alleraardigst stroompje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: