Concept-akkoord

C360_2016-05-17-18-30-51-602

De fracties van de VVD, GroenLinks, PvdA en CDA in Eindhoven zijn flink met elkaar in onderhandeling over een nieuw coalitieakkoord. Dat doen de onderhandelaars in alle stilte. Zo stil dat er niet of nauwelijks iets uitlekt.

Heel af en toe druppelt er iets door. Zo zouden de partijen van plan zijn om de onroerende-zaakbelasting te verhogen en te bezuinigen op de zorgbudgetten, om de door grote gaten geteisterde begroting sluitend te maken. Maar verder komt er niets naar buiten.

Behalve dan dat ze nu op hoofdlijnen overeenstemming bereikt zouden hebben, dat er een concept-akkoord ligt en dat dit vandaag (woensdag) strikt vertrouwelijk rondgestuurd wordt binnen de fracties van de nieuwe coalitiepartijen. Zodat er volgende week een definitief akkoord naar buiten gebracht kan worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: