Onderweg in Nuenen

Dat is weer eens wat anders dan het Eindhovense stadhuis: een rondleiding op de fiets door het Nuenen van Vincent van Gogh.

Voor een verhaal in de krant leidden de gidsen Jacques Braakenburg en Remmet van Luttervelt me dinsdagmiddag langs alle plekken die een rol hebben gespeeld in de periode dat Van Gogh in Nuenen woonde. Erg boeiend, vooral ook door het enthousiasme en de begeestering waarmee Jacques en Remmet zich van hun taak kwijten.

Onderweg kwamen we Harrie Terwisse tegen, oud-wethouder van Helmond en jarenlang burgemeester van Nuenen. Hij was aan de wandel met vrouw en kleinkinderen. Hij is een verklaard tegenstander van de annexatie van Nuenen door Eindhoven, zoals ze in Nuenen de door de provincie opgelegde fusie noemen. Meer daarover morgen, in de krant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: