Vuurwerktoerisme

En het woord van de dag is ‘vuurwerktoerisme’. Ik kwam het tegen in een antwoord van het Eindhovense college van B en W op vragen van enkele raadsfracties over een eventueel vuurwerkverbod in de stad.

Als er zo’n vuurwerkverbod komt moet dat voor het gehele land gaan gelden, betogen de Eindhovense burgemeester en wethouders, en niet alleen in sommige gemeenten. Want anders ontstaat – inderdaad – vuurwerktoerisme: mensen die in hun eigen gemeenten niet mogen knallen maar dat tijdens de nieuwjaarsnacht dan maar gaan doen in gemeenten waar het nog wel mag.

Je moet er maar op komen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s