De Corona-crisis

Elke keer weer denk ik dat ik mijn fixatie op nieuws over Donald Trump aardig heb weten te beteugelen. Dat dacht ik na zijn nominatie als kandidaat voor de Republikeinen, na zijn verkiezingswinst, na alle schandalen die hij sinds zijn inauguratie veroorzaakt heeft, na alle onderzoeken naar zijn handelwijze in verschillende dossiers, na zijn impeachment vanwege de Oekraïense connectie.

Maar inderdaad, telkens weer laait die fixatie in alle hevigheid op door de onverwachte acties van Trump. Dus ook nu weer, nu hij de in de wereldwijde Corona-crisis juist steeds de verkeerde beslissingen lijkt te nemen en telkens weer de verkeerde dingen weet te zeggen. Check deze analyse bijvoorbeeld.

En ook nu weer denk ik wat ik de afgelopen vier jaar steeds dacht: die man is druk bezig zijn eigen politieke graf te graven. In dit betoog in The Guardian wordt de argumentatie voor dat standpunt nog eens aardig op een rijtje gezet. Eens kijken of er dit keer wel gebeurt wat ik verwacht.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s