Jarenlang werk voor….

De voorbereidingen voor de grote Van Eyck-tentoonstelling in Gent hebben jaren geduurd. Er is onderzoek gedaan, het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal is gerenoveerd, een aantal andere schilderen van deze vijftiende eeuwse schilder zijn naar Gent gehaald, er is fors geïnvesteerd in internationale reclamecampagnes.

Als ik af ga op de recensies in de kranten in februari mag het resultaat er zijn. En het was ook een drukte van belang in Gent, begin maart. Totdat de coronacrisis uitbrak. Sindsdien is de tentoonstelling gesloten.

Wat een enorme domper moet dat zijn geweest voor al die mensen die een paar jaar hun ziel en zaligheid in de voorbereidingen van de expositie hebben gestoken. En ook een beetje voor die mensen die speciaal voor Van Eyck naar Gent wilden komen, zoals ondergetekende.

Als troost heb ik de vuistdikke, bij de expo horende catalogus aangeschaft. Met daarin onder andere dit werk, een van mijn lievelingsschilderijen dat in de National Gallery in London hangt.

(Deel van het ) Portret van Giovanni Arnolfini en zijn vrouw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s