Doe het maar in een emmertje

In de krochten van het internet kom je de raarste dingen tegen.

Obscure films uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Stripboeken van al lang en breed vergeten striptekenaars – soms maar goed ook. Minutieus per platenlabel geboekstaafde collecties reggae-singles. Stapels MP3’s van nog obscuurdere rock ‘n’ roll- of rockabilly-artiesten. En rariteiten uit de geschiedenis van de Nederlandse popmuzieken.

In dat Rariteitenkabinet stuitte ik vandaag op een juweeltje uit Eindhoven. Dat de groep daar vandaan komt, meen ik op te mogen maken uit de naam: de Lighttown Skiffle Group.

Uit een discografie die ik op het net vond, leid ik af dat de groep al in het begin van de jaren zestig muziek maakte, en daarna in een winterslaap raakte. Dit nummer dateert van na de winterslaap, uit 1978, en het is zeer, zéér aanstekelijk: Doe Het Maar In Een Emmertje! Hier te downloaden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s