Boek over Joy Division

De Amsterdamse journalist Marc Tilli is bezig met schijven van een boek over de Engelse groep Joy Division, en dan met name over de tournee die deze groep begin 1980 maakte door Nederland – net voordat zanger Ian Curtis zelfmoord pleegde. Tilli is op zoek naar mensen die (een van) deze concerten bijgewoond hebben, en hun herinneringen aan dat concert aan aan hem kwijt willen.

Meer info over het boek is hier te vinden.

Omdat ik als 17-jarige zeer enthousiaste muziekliefhebber destijds getuige was van het Joy Division-concert op 18 januari 1980 in de Effenaar in Eindhoven, heb ik uiteraard ook een bijdrage geleverd. Dat was niet zo moeilijk, omdat de herinneringen aan dat concert, aan die periode en aan de Effenaar van destijds probleemloos boven kwam drijven. Kennelijk heeft dat concert de nodige indruk gemaakt.

2 thoughts on “Boek over Joy Division

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s