Les Poppys

Ik was Les Poppys eigenlijk helemaal vergeten. Af en toe zingen we thuis hun bekendste hit nog wel eens, Non Non Rien N’a Changé. Met de nadruk op de tweede regel van het refrein: Tout Tout A Continué. Maar dat een vrolijk jongenskoor achter deze hit schuilging, daar was ik me nauwelijks meer van bewust. Waarschijnlijk omdat de groep Kobus Gaat Naar Appelscha er halverwege de jaren tachtig een prachtige cover van maakte.

Totdat ik deze week het clipje van dit nummer uit 1971 tegenkwam op een dvd-box met Top Pop-hits, tussen b-garnituur als Mel & Kim en Modern Talking. Nou ja, clipje: het koor met dolenthousiaste stond ergens in Frankrijk op de hoek van moderne straat. Met grote ‘Avro’s Top Pop Yeah’-stickers op bloes of spencer.

Heerlijk om weer eens terug te zien.

2 thoughts on “Les Poppys”

  1. Vanaf 1971 al een grote fan van Les Poppys, muziek blijft echt goed van ze, ik luister nog iedere dag met plezier naar ze. Groetjes van grote fan.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: