Uit de oude doos deel zoveel

Even een stapje terug in de tijd. Een jaartje of zevenenveertig, schat ik. Want wanneer deze foto precies is gemaakt, dat kon ik niet achterhalen.

Ik kwam deze foto van mezelf tegen toen ik bij mijn ouders foto’s aan het verzamelen was voor een boek ter gelegenheid van hun 50-jarig huwelijk dit voorjaar. Sindsdien zit ik – puur uit sentimentele overwegingen – regelmatig naar die oude foto’s te kijken. Naar de dingen die voorbij zijn gegaan, zogezegd.

Waar de foto is gemaakt, weet ik inmiddels wel. In Breda, op het balkon van de statige villa-in-een-rij aan een even statige laan met mooie grote bomen. Van dat huis hadden mijn ouders de eerste verdieping gehuurd, totdat ze in 1965 naar Helmond verhuisden.

One thought on “Uit de oude doos deel zoveel

  1. Dat woord op die emmer maakt het plaatje helemaal compleet. Zo’n geruit broekje had ik rond die leeftijd ook (zie ik op foto’s uit onze oude doos). Mooie nostalgie.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: