Vanishing Points


Dit is een van de zijwanden van de Plaza Mayor in de Spaanse stad Salamanca. De foto is afgelopen zomer gemaakt, in de loop van aangenaam lome avond op een terrasje op dit magnifieke plein – na de Piazza del Campo in het Italianse Sienna het mooiste dat ik ken.

Ik heb deze foto onder het stof vandaag gehaald omdat ik bezig was met bestuderen van wat tips, trucs en regels voor het maken van foto’s. Een van die tips was namelijk dat je moet werken met langzaam naar achteren, in de diepte verdwijnende lijnen.

Die truc had ik zelf al ontdekt. Via mijn Flickr-pagina heb ik me zelfs al aangesloten bij een speciale groep rond dit thema, Vanishing Points genaamd en hier te vinden.

En daar hoort deze Salamanca-foto uiteraard ook bij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: