Tegenvallende Munch

De Kunsthal in Rotterdam heeft regelmatig interessante tot zeer interessante én verrassende exposities, met name op het gebied van moderne kunst en fotografie. Momenteel is er een expositie te zien met werken van de Noorse schilder Edvard Munch (1863-1944).

Munch is uiteraard vooral bekend van De Schreeuw – een prachtige verbeelding van angst. In De Kunsthal hangen zo’n 150 schilderijen van de Noor. En die vielen me eerlijk gezegd niet mee: somber, koud, kil en – vaak – een beetje plichtmatig. Enkele uitzonderingen daargelaten, als Munch eens een keer gebruik heeft gemaakt van helle, felle kleuren.

Dat we een parkeerbon onder de voorruit van de auto vonden toen we na onze ronde door de Kunsthal buiten kwamen, liet ons na al die Scandinavische kilte en somberheid verrassenderwijs koud.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: