De draak steken met Mondriaan

Hier thuis hebben we regelmatig discussie over moderne kunst. Felle discussies, want driekwart van ons gezin is verklaard tegenstander van onbegrijpelijk en ondoorgrondelijk op het doek gekwakte verf, opelkaar gestapelde blokken hout en steen of achter een VW-bus gebonden sleetjes met daarop een deken.

Dat kan natuurlijk, dat je daar niets aan vindt. Maar ik vind moderne kunst de laatste tijd juist steeds vaker wel leuk.

Het Centre Pompidou in Parijs hangt/staat vol met dit soort brutale grappen, want zo noem ik veel van dat soort werken gemakshalve maar. Het werk op deze foto bijvoorbeeld steekt op een leuke manier de draak met een van de kunstgoden van de vorige eeuw, Piet Mondriaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s