Kaufhaus Des Westens

Een van de leukste attracties in de Duitse hoofdstad Berlijn is het KDW, het Kaufhaus Des Westens, aan de Kurfürstendamm. Als je al geen materialist was, zou je het hier wel worden. Zo’n protserige etalage van ongebreidelde welvaart is dit warenhuis.

Om een beeld te schetsen: er is een hele etage apart ingeruimd voor alleen al het eten en drinken. Er is daar een aparte kaasafdeling. En binnen die afdeling is er een aparte balie met ruime vitrine voor de Italiaanse kazen.

Zoiets, dus.

Toen ik vanaf de afdeling Duitse speciaalbieren over de rand van het balkon naar beneden keek, kon ik deze foto maken. Ik stelde me zo voor dat het de trechter was waarin al het geld verdween dat in dit warenhuis werd uitgegeven.

Een trechter? Of gewoon een bodemloze put?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s