Vergane glorie

Is dat niet een plek vol vergane glorie, vroeg iemand toen ik vertelde dat ik naar het Balatonmeer in Hongarije ben geweest, afgelopen zomer.

Nou, dat viel reuze mee, was het antwoord. Over het algemeen is het daar best goed onderhouden. En behalve dat je er nogal wat sporen van het communistische tijdperk ziet, is er ook veel dat herinnert aan roemrijke Oostenrijk-Hongaarse tijden.

Want uiteraard ben ik er als de kippen bij als ik ergens vergane glorie op beeld kan vastleggen. Een van de weinige plekken waar ik dat afbladderend verleden aantrof was hier, in Keszthely. Maar zelfs daar zag het verval er mooi uit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s