Voor altijd kwart over elf

Vanochtend even wezen kijken bij de platenbeurs van Plaatwerk bij Popei in het Eindhovense Klokgebouw – dat nog nagalmde van het Speedfest van zaterdagavond. En daarna de rondweg overgestoken, om eens even te neuzen op Strijp-R.

Dat is net als Strijp-S een voormalig Philips-terrein. Maar waar Strijp-S al naam aan het maken is als hip en trendy werkplek voor creatieven, culturelen en zzp’ers staat het aanstaande woongebied Strijp-R nog volledig in de kinderschoenen – het meubelparadijs van Piet Hein Eek daargelaten.

Juist daarom zag het vele hectare grote voormalige bedrijfsterrein er vandaag – onder een trieste grijze hemel – aantrekkelijk desolaat uit. Mooie plek voor fotografen met een hang naar vergane glorie.

Toppertje in deze categorie is wat mij betreft een leegstaand en vervallen kantoorgebouw, waar de klok voorgoed op kwart over elf is blijven staan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: