Scheve voordeuren

Scheve voordeur in Canterbury.

In de krant zag ik zaterdag een ingezonden brief staan over Skaeve Huse: huizen voor mensen met een – hoe zal ik het zeggen – wat onaangepast gedrag. Die huizen zouden er ook in Eindhoven komen, maar zijn er nog steeds niet.

De scheve huizen – volledig hufterproof – staan op een afstandje van woningen voor mensen die over het algemeen wel keurig in de pas lopen. De overlast die bewoners van scheve huizen eventueel veroorzaken wordt derhalve door niemand opgemerkt. Een probleemoplossing die aan alle kanten wordt toegejuicht.

Wandelend door de Engelse stad Canterbury zag ik zaterdag een scheve voordeur. Niet echt een voordeur voor mensen die zich keurig netjes gedragen. Want hoeveel moeite moeten die mensen zich niet getroosten om binnen te komen in hun volledig rechtstaande, door-en-door fatsoenlijke woning?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s