Wie zou het zijn?

Een paar jaar geleden stond er op 2 januari op de voorpagina van de Telegraaf een foto  van een meisje dat had meegedaan aan de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Het was een leuke foto van een meisje in bikini met een muts op. Dankzij die muts ging het meisje die dag door het leven als het Unox-meisje. Een dag later had de krant een interview met haar op de voorpagina staan.

Aan dat verhaal moest ik denken toen we deze week op het werk voor de  voorpagina van de krant een foto kozen van een meisje dat met opgetrokken rokje in een vijver op het Museumplein in Amsterdam stond. Een mooie foto, omdat-ie goed tot uitdrukking bracht wat het beeld van die dag was: namelijk zinderende hitte.

Wie zou dat meisje zijn? Waar zou ze wonen, waar zou ze vandaan komen? Waar zou ze studeren? Of zou ze in een winkel werken of in een lunchroom, op kantoor of in een bibliotheek?

Allemaal zinloze en nutteloze vragen.  Maar bij elkaar wel een goede reden om deze mooie foto ook nog een keer op dit weblog te zetten.

 

_Qq1UCsBdAXyQ0PxAW2iP3keej20JJ9gqawql3Iv5e8

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s