Veel te jong

Een van de eerste groepen die ik als tiener in 1977 zag optreden, was The Flyin’  Spiderz. Mede dankzij deze Eindhovense punkgroep raakte ik verslingerd aan punk.

Jaren later leerde ik beroepshalve  de Helmondse impressario Leo Lintermans kennen. Een aardige man, geanimeerd, punctueel en vol anecdotes. Af en toe kwamen we elkaar wel eens tegen en maakten we een gezellig praatje.

Leo was onder andere een tijdje personal manager van de Spiderz, eind jaren zeventig, ten tijde van de lp Let  It Crawl. Vandaag stond zijn necrologie in de krant, overleden op 62-jarige leeftiijd aan longkanker. Veel te jong.

image

Advertisements

3 thoughts on “Veel te jong

 1. Damn! Leo woont 100 meter van me vandaan. Zo vaak een praatje met ‘m gemaakt over kunst, muziek, Helmond, Een rasverteller met schitterende verhalen over vroeger én nu. En nu is hij weg. De man met de pet die zo kon genieten van een wandeling. Troost aan alle nabestaanden.

  Like

 2. Jammer voor de persoon en zijn familie, maar ook jammer voor het verlies van een begaafde
  storyteller. Ik hoop dat ie zijn verhalen heeft opgeschreven.

  Like

 3. Leo was ronduit en ronduit een echt mens. Het beste met mensen voor, wilde erin blijven vertrouwen en was niet te beroerd om vertrouwen en goedheid te geven. Levensgenieter, ondernemer, verteller, deler, filosoof, maar bovenal een mens zoals we allemaal zouden moeten kennen om er van te leren. Adieu!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s