Baksteen, glas en metaal

Camera 360

Mooie stad, Mechelen. We hebben er anderhalve dag met veel plezier rondgelopen. De sfeer is er in grote lijnen hetzelfde als in Antwerpen, Gent en Leuven – met dit verschil dat het in Mechelen veel minder druk is.

Slenterend door het centrum stuitten we op het riviertje de Dijle, dat dwars door de stad loopt. Met daarin een afgedankte boot die is omgebouwd tot horecaboot. En met een uit vlonders bestaand wandelpad over het water, waardoor je – letterlijk – langs de achterkant van de stad loopt.

Indrukwekkend, niet alleen vanwege de vele laat-middeleeuwse panden die je tegenkomt, maar ook door de mooie combinatie van baksteen, glas en metaal die de gerenoveerde panden en fabrieksgebouwen daar kenmerkt.

Zal ik daar nog aan toevoegen dat we verbleven in een indrukwekkend tot hotel omgebouwde, voormalige kerk met aanpalend klooster? En dat het plaatselijke bier, Carolus, er werkelijke heerlijk smaakt? Of is dat wat te veel van het goede?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: