Battersea Power Station

2014-03-05 10.17.15

Leuk idee van The Guardian, op Streetview van Google Maps op zoek gaan naar de plekken waar foto’s voor bekende elpee/cd-hoezen zijn genomen. Op Facebook en Twitter zag ik gisteren en vandaag al tal van plekken en hoezen voorbijkomen. NRC is inmiddels bezig hetzelfde te doen voor Nederlandse hoezen.

Zelf maakte ik een paar weken geleden, in Londen, een foto van de Battersea Power Station. In het volle bewustzijn dat die energiecentrale figureerde op de hoes van een elpee van Pink Floyd – Animals -, eentje die ik niet meer in de kast heb staan omdat ik er geen bal aan vond trouwens.

Mij ging het dan ook meer om de voorgrond: de telefooncel, de fietsen en de rivier. Met een paar typerende schoorstenen op de achtergrond, meer niet. Jammer alleen dat de rivier niet te zien is, en dat er een lantaarnpaal voor de telefooncel staat, waardoor de foto eigenlijk gewoon mislukt is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s