Nieuwsgierige ogen in Club Boszicht

Dit verhaal tekende ik op tijdens een weekenddienst in november 2006. Even teruggehaald uit het ED-archief vanwege het nieuws over het faillissement van Boszicht.

Tientallen bezoekers tijdens open dag Helmonds bordeel

door Hans Vermeeren

HELMOND Altijd al willen weten hoe het er uitziet aan de binnenkant van Club Boszicht in Helmond, maar nog nooit naar binnen durven stappen?
Jammer dan, kans gemist.
Afgelopen zaterdag hield het bordeel aan de Bakelsedijk in Helmond open dag. Meer dan zeventig nieuwsgierige Helmonders grepen tussen één en vijf uur deze kans wèl.
En dat waren er veel meer dan beheerder André de Vries had gedacht. „Ik had op een man of twintig, dertig gerekend. Maar kennelijk is de drempel om hier naar binnen te stappen voor veel mensen toch niet zo hoog als soms wel eens gedacht wordt.”
Initiatief voor de open dag – onder de naam Nationale Relax Dag – is genomen door de branchevereniging. Nu de prostitutie sinds enige tijd door de overheid wordt gereguleerd, willen die vereniging en de bordeeleigenaren laten zien dat het er in de legale bordelen precies volgens de regels aan toe gaat.
De Vries: „Daarom hebben we nu de deuren opengezet voor iedereen en voor alle nieuwsgierigen. We hebben niets te verbergen. Iedereen mag zien wat hier gebeurt.”

De bezoekers zaterdagmiddag in Boszicht geven hun ogen dan ook goed de kost. Aan de bar zit een wat ouder echtpaar van een biertje te genieten. Het zijn buren, altijd al nieuwsgierig geweest wat er zich afspeelt achter de deuren van de club. Ook uit de vlakbij gelegen wijk Dierdonk komen wat mensen een kijkje nemen. Op de achtergrond klinkt een stevig Nederlandstalig liedje. De bezoekers schuifelen ietwat onwennig rond tussen bar met hapjes en drankjes, de lapdance-paal met manshoge spiegel en de chique zithoek. In die zithoek hebben enkele schaars en uitdagend geklede dames plaatsgenomen.
Een van de bezoekers raakt al snel in een geanimeerd gesprek verwikkeld met een donkerharige dame met pronte buste. Even later is het duo verdwenen.
„Natuurlijk zit er ook potentiële klandizie tussen de bezoekers van vandaag”, erkent De Vries. „Maar dat is niet het doel. Dat doel is drempels slechten.”
Achter de rug van De Vries verlaat een groepje van een stuk of acht jonge jongens vol bravoure en met een big smile op het gezicht het pand.
Ze komen uit een andere zithoek, voorzien van een levensgroot tv-scherm. Op dat scherm zijn een vrouw en twee mannen verwikkeld in allerlei ingewikkelde acrobatische hoogstandjes, waarbij de lichaamssappen rijkelijk vloeien. ’Oeps’ klinkt het uit de mond van De Vries. „Dat is niet de bedoeling op deze dag. Snel even een ander kanaal opzetten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: