1977: de Sex Pistols in de Effenaar

The Sex Pistols Left to right: Sid Vicious, Johnny Rotten, and Steve Jones Copenhagen, Denmark July 13 1977 ©Jorgen Angel www.angel.dk
The Sex Pistols Left to right: Sid Vicious, Johnny Rotten, and Steve Jones
Copenhagen, Denmark July 13 1977
©Jorgen Angel http://www.angel.dk

Vandaag is het exact 37 jaar geleden dat de Sex Pistols optraden in de Effenaar in Eindhoven. Dat weet ik nog zo goed omdat ik er bij was, als 15-jarig jochie, samen met een stel schoolvrienden die toen net als ik bovenmatig geïnteresseerd waren in Engelse en Amerikaanse punk.

Het concert maakte een overdonderende en verpletterende indruk op ons: een enorme bak herrie, geproduceerd door een stel straatschoffies die overal lak aan leken te hebben.

De foto hierboven vond ik op het internet, en is niet gemaakt tijdens het bewuste Effenaar-concert dat volgens de Eindhovense muziekjournalist Peter Borgers thuishoorde in het rijtje van 10 legendarische Effenaar-concerten, een paar jaar geleden door hem opgesteld – als ik het wel heb – naar aanleiding van de sloop en nieuwbouw van de Effenaar.

Foto’s van het concert zijn er wel, van de Eindhovense fotograaf Peter Cox. Die kon ik op het net echter nergens vinden.

3 thoughts on “1977: de Sex Pistols in de Effenaar

 1. Dag Hans, ik was er ook, samen met mijn broer Paul, we stonden eerst tegen het podium aangedrukt. Toen de band (Sid) en het publiek begonnen te spugen, zijn we wat naar achteren gaan staan. Heftige ervaring! p.s. ik heb de ‘live opname van dat legendarische concert’ ooit gekregen van Peter van Grinsven. Hij heeft jarenlang concerten opgenomen in de Effenaar. Als je wilt maak ik wel een kopie van de CD. Gr. Stef

  Like

  1. Dag Hans

   Ik heb er indertijd een aantal exemplaren van gebrand + hoesje! Maar, die kan ik niet meer terugvinden. (groot deel is verkocht) Het origineel moet ik nog ergens op CD hebben.

   Dus ga ik verder met zoeken.

   Als ik ‘m heb, mail ik je!

   groeten stef

   Liked by 1 person

 2. Ik wist niet dat er een audio opname bestond…ik heb hier zeker interesse in. Ik hoop dat we iets kunnen regelen. Gr. Marco

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: