Weblog

HANS VERMEEREN

2015-04-21 16.19.22

De eerste keer dat ik een concert van de Ierse punkband de Undertones zag, was op vrijdag 14 maart 1980. In de Effenaar in Eindhoven, in een uitverkochte zaal. Het was een hartstikke leuk concert van de groep die dankzij het nummer Teenage Kicks mijn aandacht had getrokken. Later zag ik de band onder meer nog in Den Bosch (met de Tröckener Kecks in het voorprogramma), in Lochem en enkele malen in Paradiso. En elke keer was het feest.

Volgende maand ga ik in Düsseldorf eens kijken of het nog steeds feest is als de Undertones optreden. Ik ben erg benieuwd. De nummers die de groep destijds schreef hebben – wat mij betreft – de tand des tijds uitermate goed overleefd.

Klein dingetje nog. Het optreden in Düsseldorf vindt plaats in het Haus der Jugend, nota bene. Als we maar binnen mogen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: