Weblog

HANS VERMEEREN

Arti Rhythm

In de krant van donderdag staat een interessant interview van mijn ED-collega Frank met de Eindhovense muzikant Jack Hustinx. Het gaat vooral over zijn nieuwe plaat, Over yonder. Tijdens het eindredigeren van dat interview kwam er een berg aan herinneringen boven.

De eerste keer dat ik Jack zag optreden was toen hij nog deel uitmaakte van de groep Starling, ergens rond 1980, samen met Rik van Iersel. Starling repetereerde in de kelder van Bullit, de roemruchte platenzaak aan de Eindhovense Kerkstraat. En de eerste keer dat ik Jack interviewde (voor het ED) was jaren later, in 1987, toen hij bij Arti Rhythm speelde en de band er de pannen op gooide.

Iets later sprak ik hem nog toen hij bij de Soul Survivors zat, een aanstekelijke soulrevue, en toen hij de debuut-elpee van Life on Grey had geproduceerd, de band waar Peter Pan Speedrock uit voortkwam.

Ouwe koeien uit de sloot? Ja zeker. Maar wel hele mooie koeien en een dierbare sloot. Of zoiets.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: