Weblog

HANS VERMEEREN

2098e-scannen0028

Sinds jaar en dag heb ik een zwak voor de muziek van Giorgio Moroder. Dat begon ergens in de jaren tachtig, toen hij samen met Phil Oakey (Human League) het luchtige niemendalletje ‘Together in Electric Dreams’ maakte. Toen ontdekte ik zijn solo-platen van eind jaren zeventig, begin jaren tachtig en kreeg ik ook pas waardering voor de muziek die hij voor Donna Summer had gemaakt.

Deze week kwam ik er bij toeval achter dat de kiem voor mijn interesse in zijn muziek al in 1972 gelegd is. Toen kocht ik ‘Son of my father’, van Chicory Tip, een van mijn eerste singles. (Staat samen singles van Sweet, Slade, Osmonds et cetera) nog steeds in een doos op zolder).

Ik heb altijd gedacht dat dit nummer door de band zelf geschreven was. Maar het blijkt om een cover te gaan van een liedje dat in 1971 in Duitsland was uitgebracht. Door Giorgio (Moroder) uiteraard, die dat nummer ook geschreven heeft.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: