Weblog

HANS VERMEEREN

C360_2012-08-07-18-48-01_org1

Dit is mijn laatste dag als eindredacteur bij deze krant. Maandag 4 januari 2016 begin ik op de stadsredactie van het ED.

Als politiek verslaggever. Met pen en blocnote in de hand en GSM, tablet en laptop onder handbereik ga ik de verrichtingen van de Eindhovense gemeenteraad en het Eindhovense college van B en W nauwgezet volgen. Om daar op papier, via de website van de krant en op Facebook en Twitter verslag van doen.

‘Opmerkelijk’ noemt de collega wiens plek ik maandag inneem het dat de Eindhovense politiek voor de krant voortaan gevolgd wordt door een Helmonder. En misschien is het dat ook wel.

Maar daar stel ik graag tegenover dat Eindhoven en Helmond de laatste twee decennia steeds meer met elkaar verweven zijn geraakt en dat het echt één regio geworden is. En dat de scepsis waarmee er vanuit Helmond naar Eindhoven gekeken werd daardoor plaats heeft gemaakt voor een gemeenschappelijk gevoel van trots en zelfbewustzijn.

En of de Eindhovense politiek nu zo veel anders is dan de Helmondse politiek – die ik vele jaren voor de krant op de voet gevolgd heb -, dat zal nog moeten blijken. Ik verzeker u dat ik dat dan zal weten te melden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: