Wordt niks, dat bandje

Carla

In oktober 1981 ging ik in Tilburg naar een concert van een toen nog vrij onbekende Britse band. Er was ook maar zo’n man of tachtig, negentig op afgekomen. Het was niet zo’n best concert: veel werk van de nieuwe, net verschenen tweede elpee: beetje bombastisch allemaal. Diegene met wie ik het concert bezocht, Carla, vond er hetzelfde van als ik: dat word niks met dat bandje.

Ik had Carla leren op middelbare school: ze was er lerares tekenen en ‘onze juf’ toen we met in de vijfde klas op schoolreis naar Londen gingen. Ze was weliswaar een jaartje of wat ouder, maar we konden goed met elkaar opschieten.

Na ons eindexamen bleven we lange tijd contact houden: af en toe samen naar concert, op stap in Tilburg of gewoon bij elkaar op bezoek om te kletsen, op kraamvisite et cetera. In de loop der jaren verwaterde het contact jammer genoeg wat, zoals dat zo vaak gaat.

Vandaag gaat Carla met pensioen. Maar het lijkt alsof het gisteren was dat we in De Harmonie in Tilburg stonden te kijken naar U2 – de band waarvan wij in 1981 nog dachten dat het niks zou worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: