Weblog

HANS VERMEEREN

We vonden het een prachtig museum, het Kelvingrove Art Museum in de Schotse stad Glasgow. We waren daar in 2008, tijdens een zonnige meivakantie in Schotland. Wat me vooral is bijgebleven, waren de hoofden die in de hal hingen: de ‘Floating Heads’ van Sophie Cave. Zeer intrigerend.

Vandaag zag ik op Instagram een foto van een oud-klasgenote en Facebook-vriendin met Schotse links. Die foto is gemaakt in het Kelvingrove Museum, en op de achtergrond zijn diezelfde hoofden te zien. Na negen jaar hangen ze er nog steeds, dus. Omdat ze zo indrukwekkend zijn? Of omdat er nooit iets verandert in dat museum?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: