Veertig jaar na de Sex Pistols

Op 9 december 2017 – morgen dus – is het exact veertig jaar geleden dat de Engelse punkband de Sex Pistols optraden in de Effenaar in Eindhoven. Die vrijdagavond in 1977 staat in mijn geheugen gegrift. Net als ik bewaren ook twee andere ED-verslaggevers, Corrie de Leeuw en Max Steenberghe, warme herinneringen aan de avond van dat concert.

Voor de krant van morgen hebben we die herinneringen op papier gezet. Hierboven zie je de weerslag daarvan. Voor de website hebben we er nog wat beeld- en geluidsmateriaal bij gezocht. Dat staat vanavond online op www.ed.nl

En voor diegenen die niet kunnen wachten: op deze plek zijn de opnames van dat concert terug te vinden. Dat optreden is destijds op cassette opgenomen, op enig moment gedigitaliseerd en online gezet. Hartstikke illegaal? Na veertig jaar niet meer, toch!

2 thoughts on “Veertig jaar na de Sex Pistols”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: