Vrijheid

Op het monument in Washington ter nagedachtenis aan de Koreaoorlog, vlakbij het Witte Huis, is deze uitspraak terug te vinden. Ik dacht er aan toen ik vandaag al die indrukwekkende beelden zag van de protestmars in de Amerikaanse hoofdstad tegen de wapenwetgeving in dat land.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, wordt met deze uitspraak bedoeld: Daar moeten soms offers voor worden gebracht. Inderdaad. Maar toch niet al al die schietpartijen op middelbare scholen. Die zouden juist voorkomen moeten worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s